ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΕΣΔΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες μάς έχουν συγκλονίσει και μας έχουν γεμίσει θλίψη για τις καταστροφές και οργή για την απουσία κάθε πρόληψης, και ιδιαίτερα για την εγκατάλειψη των κατοίκων από την ελληνική κυβέρνηση την ώρα της καταστροφής. Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται δίνουν έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα. Οι τεράστιες ελλείψεις που είναι από χρόνια γνωστές δεν αντιμετωπίστηκαν, αλλά το αντίθετο πολλαπλασιάστηκαν. Η πυροπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντισεισμική θωράκιση ή η προστασία της δημόσιας υγείας, γενικότερα η ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις μέσα από τη λογική „κόστους – οφέλους“.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εξασφαλίσει σήμερα τη σίτιση, την περίθαλψη και την ασφαλή στέγαση των πυρόπληκτων, να γίνει άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση στο 100% χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και να  καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων που έχουν πληγεί.

Η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης σάς καλεί να εκδηλώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν τα υπάρχοντά τους, καθώς πολλοί από αυτούς δεν έχουν πού να μείνουν, με τι να συντηρηθούν, πώς να τα βγάλουν πέρα. 

Μπορεί να είμαστε μακριά, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε!

Απευθύνουμε κάλεσμα για συλλογή χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Κοινότητας, τα οποία θα σταλθούν άμεσα σε μαζικούς φορείς των περιοχών που επλήγησαν, για να προμηθευτούν και να διαθέσουν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.